Att Jämföra Bilförsäkringar

Bilförsäkrings offerter kan variera vilt beroende på vem du väljer att använda och vilka alternativ du tittar på – detta är vad man ska ta hänsyn till när man jämför offerter online:

Samma person, med samma adress och samma bil kan få väldigt olika bilförsäkringcitat från olika försäkringsbolag. Men om du förstår systemet ordentligt kan du göra stora besparingar genom att jämföra bilförsäkringar innan du ansöker om en försäkring. De flesta människor kan spara 3000kr eller mer av att jämföra olika alternativ innan man köper en försäkring. Men vad behöver du veta för att göra allting smidigt?Här är några tips:

Mer än bara priset

Det finns en viktig sak att vara tydlig med – när du jämför bilförsäkringsofferter ska du inte nödvändigtvis försöka hitta välja den första bästa bara för att den är billigast. Du försöker få det bästa priset för rätt politik för dig. De flesta bilförsäkring jämförelseverktygen har ett enkelt sätt att visa vilka principer inkluderar extrafunktioner såsom huruvida de inkluderar rättsligt skydd, viktigaste ersättningen och vad överskottet är. När du jämför villkor, se till att du tittar efter de offertar som erbjuder skydd du faktiskt behöver.

Frestas inte att upp överskottet
Även om du genom att öka din självrisk kan göra din försäkring billigare, kan det vara riskabelt. Öka aldrig självrisken till ett belopp som du skulle ha svårt för att betala, eftersom du kanske kommer behöva betala en summa innan ditt försäkringsbolag betalar ut ersättningen.

Ring runt till andra försäkringsbolag

Inte alla försäkringsgivare listar sig på prisjämförelsesidor, så du kan inte jämföra dem alla på en gång. Men det kan vara värt att ringa runt eller få en offert direkt från olika webbplatser, eftersom de kan vara villiga att erbjuda dig en bättre affär.

Jämföra bilförsäkringar

Lägga till annan förare

Det kan tyckas osannolikt, men att lägga till en extra förare till din försäkring – särskilt om de är en äldre, mer erfaren bilist – kan minska din kostnad rejält. Med det inte sagt att du skall ljuga för att få ner priset, men att sanningsenligt lägga till dem som namngivna förare kan göra att du erbjuds ett billigare pris.

Låt inte antaganden sabotera för dig

När du jämför bilförsäkringar en försäkringsgivare kommer att göra vissa antaganden– och det är upp till dig att kontrollera att dessa stämmer.
Vanligtvis för bilförsäkring inkluderar dessa att du aldrig har haft en överträdelse och att bilen inte har några ändringar. Läs alltid några finstilta så att du är tydlig på vad som gäller, och ring ditt försäkringsbolag att diskutera om det finns problem eller oklarheter. Se även till att alla uppgifter du lämnar stämmer, då ditt försäkringsbolag kan välja att vägra betala ut eventuella ersättningar om det uppdagas att du har ljugit eller lämnat felaktig information.